Златна значка на пожарникаря от Брезник Борислав Борисов ще бъде връчена за откриването на Граовския събор “Видовден”®

Кметът на община Брезник Васил Узунов ще връчи почетна грамота златна значка на пожарникаря от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник Борислав Борисов, предаде репортер на Zapadno.com.

Отличието ще бъде връчено на откриването на Граовския събор “Видовден”® в град Брезник, което е насрочено за 23 юни. Златната значка е с герба на Община Брезник и се връчва на заслужили граждани на общината. Досега златни значки са връчени на Асен Войнов за 100-годишнината на футболен клуб “Чорни” (Брезник), на краеведите Вера Георгиева и Златка Стратиева по случай 90-годишнините им. Това поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска. Програмата на събора ще бъде открита от “Майсторите на танца”. Прочетете още по темата в публикацията: Анелия и Румяна Попова ще пеят на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, който ще бъде открит от “Майсторите на танца”.

Zapadno.com припомня, че през месец февруари тази година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпрати спасителни екипи, които оказаха помощ на турските си колеги за справяне с последствията от земетресението между Турция и Сирия. Трима служители на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник се включиха в тези екипи, като пожарникарят от Брезник Борислав Борисов беше сред тях.

В навечерието на Деня на детето на годишния спектакъл на детска градина “Брезица” на Борислав Борисов беше връчена награда в категорията “Гражданска доблест” заради участието му в спасителната акция зад граница.

На откриването на Граовския събор ще бъде връчена благодарствена грамота на брезничанката доктор Радостина Костова във връзка със спечелената награда “Логопед на годината”. С отличието доктор Радостина Костова бе удостоена през месец март тази година. През месец май Общински съвет-Брезник реши да изкаже поздравления към брезничанката за постигнатия успех, поясни за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...