Музикален поздрав към всички: Човекът-глас на Брезник Васил Андреев възпя брезнишкото равно полье – ВИДЕО

Песента “Брезнишкото равно полье” изпълни певецът от град Брезник Васил Андреев познат сред брезничани с прякора Васко Бамбура, видя Zapadno.com.

Васил Андреев се занимава с пеене от 13-годишен. През първите му години негов учител е бил колега, с когото ходят по сватби и други тържествени събития. Но освен да пее той владее мелодиите чрез синтезатор, акордеон и тъпан. Прякорът му също е интересен и означава нисък и пълен човек. Васил наследил прякора от баща си. За първи път преди 4 години се качи на голяма сцена пред публиката в родния му Брезник. Точно преди 3 години Васил Андреев и Милена Цветанова изпълниха песента “Брезнишкото равно полье” на откриването на изложба в Общински исторически музей-Брезник.

Песента е по текст на Ива и Ева Валентинови, които имат родословни корени от брезнишкото село Ноевци. Кадрите за клипа са заснети в поле с жито край село Бабица. Монтажът е дело на М. Миланов. Идеята е с този клип да бъдат поздравени брезничани по случай наближаващия Граовски събор “Видовден”®. Подробности за програмата на събора може да прочетете в публикацията: Анелия и Румяна Попова ще пеят на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, който ще бъде открит от “Майсторите на танца”.

Няколко дни преди тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”® Васил Андреев и народно читалище “Просвещение-1870” отправят поздрав към всички с музикален клип на “Брезнишкото равно полье”:

Виж също...

Loading...