Ловци към брезнишката ловно-рибарска организация ще мерят точни мерници на състезание през месец юли

Традиционно дружествено състезание по стрелба ще се проведе край град Брезник през месец юли, предаде репортер на Zapadno.com.

Състезанието ще бъде за всичките ловно-рибарски дружинки към ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник. Ловците ще мерят сили по точен мерник в дисциплините Трап и Скийт. Стрелбата ще бъде индивидуална и отборна. Всяка дружинка ще определи по трима членове, които да участват отборно. Крайният резултат ще е сбор от попаденията на всеки един от тримата ловци, уточни за Zapadno.com специалистът по лова към ловно-рибарско дружество “Сокол” Маргарита Сергиева.

След приключване на състезанието ще бъдат сумирани резултатите и излъчени победителите в дисциплините. Наградите ще има за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Планира се състезанието да се проведе в началото на месец юли на стрелбищния комплекс край село Гоз. В момента на съоръжението се извършва подготовка, която се очаква да приключи до 30 юни.

Към ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник са обособени около дузина дружинки. Това са ловно-рибарските дружинки “Брезник”, “Красава”, “Красава – Режанци”, “Бабица”, “Долни Романци”, “Слаковци”, “Садовик”, “Ноевци”, “Кошарево”, “Долна Секирна”, “Гигинци”, “Станьовци” и “Селищен дол”. Дружеството води своето начало от юли 1898 година, когато 20 ентусиазирани брезничани, любители на природата и ловния спорт, създават под името “ Ловно-стрелческа организация “СОКОЛ” дружество, с председател Симо Котев Кафеджийски.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...