Полицейска операция в област Перник впрегна органите на реда срещу криминалния контингент и други нарушители на общественото спокойствие

Вчера на територията на Пернишка област е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията бяха включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Проверени са 158 моторни превозни средства и 243 лица. Установено е едно лице, обявено за общо държавно издирване, а четирима са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Съставени са 8 акта за установяване на административни нарушения, 42 фиша и са заснети множество клипове за скорост. Връчени са и електронни фишове на водачи и пътници. Извършена е проверка на 25 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 7 автоморги, 26 питейни и увеселителни заведения и 28 търговски обекта. Издадени са 6 предупреждения по Закона за МВР.

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества от криминалисти на Областна дирекция на МВР-Перник.

Виж също...

Loading...