Граовският събор “Видовден”® в Брезник ще бъде открит и от внучките на Гуна Иванова – Ива и Велислава Костадинови

Ива и Велислава Костадинови също ще участват в церемонията по откриването на Граовския събор “Видовден”® в град Брезник, видя Zapadno.com от съобщение на брезнишката общинска администрация.

По-рано днес от Община Брезник отправиха покана към жители и гости на града за официалното откриването на Граовския събор, което ще стартира в 20:30 часа на 23 юни. Откриването ще бъде на централния градски площад пред народно читалище “Просвещение-1870”, където спектакъл ще представят “Майсторите на танца” и народните певици Ива и Велислава Костадинови.

Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея двете наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Ива Костадинова е родена на 13 май 1994 година в град София. Завършва средното си образование със специалност „Банково дело” в елитната Национална стопанско-финансова гимназия в град София. Продължава образованието си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”. Велислава Костадинова е родена на 14 април 1996 година в град София. Завършва 32 средно общообразователно училище „Св. Климент Охридски”. Продължава образованието си в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, в класа на професор Стефан Данаилов, със специалност актьорство за драматичен театър. Кандидатства през 2015 година и бива приета още от първия път, като преди това не се е занимавала професионално с актьорство, става ясно от визитка на певиците в сайта на Фен Фолк ТВ.

Снимка: Божидар Пантев

Виж също...

Loading...