Самодейци към читалищата на селата Сопица и Долна Секирна ще участват на регионалния събор “Витошки напеви”, който ще събере около 350 участници

Самодейци към читалищата в брезнишките села Сопица и Долна Секирна ще се изявят на XVI-ти регионален фолклорен събор “Витошки напеви” в пернишкото село Кладница, предаде репортер на Zapadno.com.

Фолклорният събор ще се проведе на 1 юли. В него участие ще вземат 21 групи и около 350 участници. Сред тях ще бъдат самодейци от народно читалище “Светлина-1932” в село Сопица и народно читалище “Иво Войвода-1928” в село Долна Секирна. От двете читалища се очаква да се изявят около 20 участници, поясни за Zapadno.com Благородка Василева от народно читалище “Пробуда-1937” в Кладница.

Съборът има конкурсен характер. Жури от специалисти в областта на фолклора ще оценява изпълненията. Всички участници ще получат грамоти за участие, а най-добре представилите се – дипломи, купи, плакети и медали. Събитието се организира от народно читалище “Пробуда-1937”, кметството на Кладница и Община Перник.

Снимка: Кристиян Ивайлов – архив

Виж също...

Loading...