Брезничани получиха признания за работата си на откриването на Граовския събор “Видовден”® – ВИДЕО+СНИМКИ

Граовският събор “Видовден”® ‘2023 официално беше открит с тържествена програма в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Едно от най-големите културни събития в община Брезник беше открито пред сградата на народно читалище “Просвещение-1870” с химна на Република България. Пред централния вход на културното здание се бяха подредили официалните гости, сред които кметът на Брезник Васил Узунов и неговите заместници Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков и общински съветници, както и представител на Областна администрация-Перник.

Приветствие към присъстващите отправи кметът на община Брезник Васил Узунов. Какво пожела той на брезничани и гости на Брезник можете да видите в запис от директното излъчване на Zapadno.com във видеото след текста. Поздравление от името на областния управител на област Перник Людмил Веселинов прочете негова служителка. Поздравителни адреси за Граовския събор “Видовден”® ‘2023 в общинската администрация на Брезник са получени от Националното сдружение на общините в Република България, от кмета и ръководството на община Панагюрище и от Асоциацията на българските градове и региони.

По време на откриването на Граовския събор “Видовден”® ‘2023 кметът на Брезник Васил Узунов връчи златна значка на младши експертът и командир на екип в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник Борислав Борисов. През месец февруари тази година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпрати спасителни екипи, които оказаха помощ на турските си колеги за справяне с последствията от земетресението между Турция и Сирия. Трима служители на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник се включиха в тези екипи, като пожарникарят от Брезник Борислав Борисов беше сред тях.

Председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков връчи на логопеда доктор Радостина Костова поздравителен адрес и пожелание заради наградата “Логопед на годината”, която тя спечели през месец март тази година. През месец май Общински съвет-Брезник реши да изкаже поздравления към брезничанката за постигнатия успех.

Програмата по откриването продължи с музикално-танцов спектакъл от “Майсторите на танца” и народните певици Ива и Велислава Костадинови.

Вижте във видеото на Zapadno.com как беше открито тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”®:

Разгледайте снимки от откриването на тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”®, които Zapadno.com засне:

Виж също...

Loading...