Огромно тържище на Граовския събор “Видовден”®: Километър сергии и павилиони по главната в Брезник – СНИМКИ

Огромен е интересът на търговци към тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”®. Това каза за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Тази година за тридневния градски събор заявки за търговски площи са подали повече от миналата година търговци. Интересът е по-голям и това може да види всеки, който се разходи по главните улици в град Брезник. В продължение на 1 километър от тези улици движението на моторни превозни средства е преустановено със съответните знаци. Въведено е ограничение, което е в сила от 8 часа на 23 юни и ще продължи до приключване на събора или късния следобед на 25 юни. Обходният маршрут за автомобилите е по улиците „Мала река“ и „Ангел Коцелянов“, които са част от път третокласен път 811.

Търговците са превзели почти всички свободни места по улиците от централния градски площад до района около скулптурата на светицата Петка в Градската. Предлагат се разнообразни артикули – дрехи, спално бельо, много ножове от ножари, детски играчки и залагалки и други. По-интересните павилиони са тези на моментните снимки с екзотични папагали, стрелба по мишени, изплитане на плитки с цветове, граовски понички, незалепващ захарен памук, плетени на една кука играчки и плетива, репродукции на картини като например “Тайната вечеря”, изрисувани стари керемиди, ръчно изработени украшения на различни предмети от работилница “Мравчица” и най-важното – кебапчета, кюфтета и други мезета със студена бира, които се предлагат на няколко точки по главните улици.

Впечатление правят промоциите, които повечето търговци на дрехи, платове и бельо правят. Някои стоки могат да се закупят за 2 – 3 лева. Конкуренцията сред тези търговци е жестока.

Разгледайте снимки от по-интересните, а и не само, павилиони и сергии на търговци на Граовския събор “Видовден”®:

Виж също...

Loading...