Брезнишкият танцов клуб “Калина” ще представи българския фолклор на чужденци в Албания, където ще почива на море

Няколко участия до края на лятото плануват танцьорите от танцов клуб “Калина” към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

На 24 юли танцов клуб “Калина” ще участва във фестивал в Албания, където ще представи българския фолклор пред чужденци. Съставът ще съчетае полезното с приятното и ще прекара 5 дни на море в страната в Южна Европа.

Следващото участие, което танцовият клуб планува е на ХV-ия фестивал на фолклорната носия „Жеравна 2023″, който ще се проведе на 18, 19 и 20 август. В автентичния фестивал танцьорите от “Калина” ще бъдат участници. “Така сме решили. Надявам се да могат да се случат нещата”, сподели хореографът на танцовия клуб Милена Иванова-Борисова.

През месец септември танцьорите от брезнишкото читалище предвиждат да участват на VI-ия международен фестивал за танцови клубове “Шарена стомна ‘2023″ в град Добринище.

Танцов клуб “Калина” наброява 50 танцьори, а в детския танцов състав танцуват 20 деца. Най-възрастният участник в двата състава е на 62 години, а най-малкият участник е на 14-годишна възраст.

Снимка: танцов клуб “Калина”

Виж също...

Loading...