Във вторник слабо ще се затопли с очакван дъжд в Западна България и максимални температури между 25 и 32 градуса

Във вторник се очаква слабо затопляне на времето с дъжд в Западна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието до 20 – 19 градуса. Над страната предиобед облачността ще бъде разкъсана, с превалявания в централните райони. Постепенно валежите ще спират и облаците над Централна България ще намаляват. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над западните и над източните части. Силни гръмотевични бури се очакват в югозападните части от страната. Интензивни валежи се очакват в Дунавската равнина, в района на Плевен – Велико Търново до 10 – 20 литра на квадратен метър, и в югозападните райони, южно от Благоевград до 15 литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от северозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 27 до 31 градуса, в югозападните райони и източните части на Горнотракийската низина, в района на Русе до 32 градуса, в Западна България – 25 – 28 градуса, по Черноморието – 27 – 29 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...