Земеделски стопани от Брезник, Трън, София, Благоевград и други градове на страната на среща с парламентарната комисия по земеделие

Среща на земеделски производители от областите Перник, София, Кюстендил и Благоевград с представители на парламентарната група по земеделие ще се проведе в края на настоящата работна седмица, съобщиха за Zapadno.com от Национално сдружение “Обединени земеделски производители”.

На срещата ще се дискутират проблемът с вноса на зърно, промени в сроковете и текстовете на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 година и други актуални теми, свързани със земеделския сектор. Участие в събитието ще вземат много експерти от парламентарната група по земеделие, сред които бившият земеделски министър Десислава Танева. Ще присъстват земеделски стопани от София, Перник, Брезник, Трън, Благоевград, Кюстендил, Радомир и други райони в Западна и Югозападна България.

Входът е свободен за всички земеделски стопани, които желаят да участват в обсъждането на актуалните теми. Срещата ще се проведе на 29 юни (четвъртък) от 18:00 часа в зала “Панорама” в град Перник.

През пролетта земеделски стопани от област Перник и други региони на страната изготвиха писмо с предлагани промени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 година. Писмото бе адресирано до централната власт и политически партии.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...