Животновъдство в кръвта: Родителите на Бети от село Глоговица я подкрепят в отглеждането на животни и производство на собствена продукция

Семейна ферма от трънското село Глоговица предложи продукция на празника по случай Еньовден, който се състоя около Музея на киселото мляко в село Студен извор. 20-годишната Беатрис Данчева заедно със семейството и отглеждат 150 овце, предаде пернишкия телевизонен канал “Струма“.

Майката на Бети хем и се ядосва, но се и възхищава на ентусиазма, с който младото момиче се занимава с животните. “Беше и пандемия. Тя беше последна година ученичка. Каза, че иска да си дойде на село. Така започнахме ремонт на вилата. Дойде си на село и реши да се занимава с това. Ние съответно я подкрепихме след като направихме опит да и кажем с нещо друго да се занимава – да учи или нещо такова. За момента не е студентка. Надявам се за бъдеще да бъде”, сподели майка и Даниела Иванова. Беатрис е известна в Трънско и с любовта си към конете. През месец март тази година тя участва в кушии за Тодоровден в брезнишкото село Бегуновци и спечели I място в надбягванията.

Трудно се отглеждат животните, но качествата на собствената продукция оправдава вложените време и усилия. “Изкарват се пари за храна на животните предимно и тя не е останала гладна, защото това, което ние изкарваме и и помагаме си е изцяло за нея и за животните. Но е много трудно. За мен лично не си заслужава този труд за тая цена. Но за момента трета година още не сме уморени. Подкрепяме я. За бъдеще не знам колко още ще продължи, но аз като я гледам няма да се откаже”, каза още майката на Беатрис. Майката на младото момиче работи и на друго място в Перник, за да помага на семейното стопанство.

Семейството в Глоговица е затворило цикъла на производство в своята ферма. Продукцията си те предлагат на място в селото.

През месец декември миналата година фамилията предлагаше на щанд на първия коледен базар в град Трън млечни, месни и други продукти.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...