Кметът на Трън внася документи за връщане на 200 хиляди лева без ДДС, с които да се закупи камион за сметосъбиране

Докладна относно връщане на средства от отчисленията на Община Трън за такса депо към Регионалната инспекция по околната среда и водите за закупуване на транспортно средство, обезпечаващо функционирането на общинската система за управление на отпадъците ще разглеждат трънските общински съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Документът предстои да бъде разгледан на редовно заседание, което е насрочено за 28 юни и съответно да бъде взето решение по темата. На 30 декември 2022 година Общински съвет-Трън прие решение, с което даде съгласието си кметът на община Трън да подготви и внесе необходими документи за връщане на част от средствата от Регионалната инспекция по околната среда и водите за закупуване на транспортно средство, обезпечаващо функционирането на общинската система за управление на отпадъците. “В процеса на подготовка на документите за кандидатстване се установи, че е необходимо да се посочи конкретна сума за закупуване на специализирания автомобил”, пише кметът на Трън Цветислава Цветкова в новата докладна до общинските съветници, която ще се разглежда утре. Сумата, която общинската администрация ще изиска да бъде върната е в размер на 200 000 лева без ДДС.

Намерението на местната власт е с тези средства да се закупи друг малък сметосъбиращ автомобил, който да замени досегашния такъв. Причината е, че сегашната по-малка сметосъбираща машина на Община Трън е амортизирана, но и удобна, тъй като може да влиза в по-малките улички, обясни в началото на тази година за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев.

Виж също...

Loading...