На 28 юни над страната бързо ще премине облачна вълна от запад на изток, превалявания ще има в северозападните и североизточни части

В сряда от запад на изток бързо ще премине облачна вълна, с превалявания в северозападните и североизточни части от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 14 градуса, по Черноморието до 20 – 19 градуса. Над страната предиобед над северните райони облачността ще бъде разкъсана, а на юг ще бъде слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над западните и централни части, със следобедни превалявания и прегърмявания. Силни гръмотевични бури се очакват в северозападните части от страната. Интензивни валежи се очакват в Югозападна България, в Тракия – около Пловдив и Стара Загора.

Вятърът ще бъде слаб предиобед от северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 35 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса, в югозападните райони и източните части на Горнотракийската низина, в района на Русе до 32 – 34 градуса, по Черноморието – 26 – 29 градуса.

Времето в Европа

Чести валежи ще продължават в източните части от континента и на запад над северните части от Британските острови и над страните около Северно море. Валежи с проливен характер се очакват в Източна Украйна, над Източна Полша и в Беларус. Над Балканския полуостров ще превалява главно в планинските райони.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще бъде ветровито, с повече облаци по Черноморското ни крайбрежие и слаби превалявания. В петък и в събота ще има много слънце, летни температури и следобедни превалявания над планините в Западна България. В неделя следобед от запад ще бързо ще се заоблачава, следобед с валежи и гръмотевични бури.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...