Ученици от брезнишкото училище демонстрираха умения на национално състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” във Велико Търново

Приключи XIX Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ в град Велико Търново. Участие в състезанието взеха ученици от брезнишкото средно училище “Васил Левски”, съобщиха от учебното заведение.

За втора поредна година домакин на ученическата надпревара бе град Велико Търново. Деветнадесетото издание на състезанието премина в дух на приятелство и феърплей. Всички 112 деца от цялата страна демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия, поясниха от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Отборите в състезанието бяха разделени на области, като на първо място се класира отборът от Велико Търново. На 23-то място с 213 точки се класира отборът от област Перник. “Поздравяваме учениците за усилията, които положиха, за нас те са победители”, добавиха от средно училище “Васил Левски” в град Брезник.

Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите – купи, медали и предметни награди, осигурени от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националния дворец на децата и Съюз на пивоварите в България.

Снимка: средно училище “Васил Левски”

Виж също...

Loading...