Ученици от трънското училище насочиха вниманието на шофьори към безопасността на децата – СНИМКИ

Акция „Пази детето на пътя“ се реализира за поредна година в град Трън. Кампанията се провежда по случай Националния ден на безопасността на движението по пътищата, съобщиха за Zapadno.com от трънското средно училище “Гео Милев”.

Активни участници в акцията бяха ученици на средно училище “Гео Милев“. На две места в града с натоварено движение учениците, подпомогнати от полицейските служители на Районно управление-Трън, раздаваха брошури на водачите на моторни превозни средства. Брошурите информираха шофьорите за акцията, която цели да повиши вниманието им на пътя и апелира да бъдат отговорни, защото децата нямат спирачки. Датата е избрана целенасочено – преди лятната ваканция за децата и множеството пътувания през месеците юли и август. На брошурите е изобразен и пътен знак A 19, който насочва вниманието на водачите на моторни превозни средства към играещи в района на придвижване деца.

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Решението е на правителството на Република България от 19 юни 2019 година. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в деня са предвидени редица прояви, организирани от МВР, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

През тази година усилията ще бъдат съсредоточени около 4 ключови теми свързани с безопасността на движението по пътищата. Темите са: опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране; скоростта; важността от поставяне на обезопасителен колан; безопасността в градски условия и в частност – тази на пешеходците.

Разгледайте снимки от акцията “Пази детето на пътя” в град Трън:

Снимки: средно училище “Гео Милев”

Виж също...

Loading...