Банкет на пътя Брезник – Трън се свлече след обилните дъждове, до средата на юли участъкът тряба да бъде възстановен

Част от банкет по второкласен път 63 в района на град Трън се свлече, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктур”.

От обилните валежи в област Перник на 18 юни тази година е свлечен част от банкета при 46-ти километър на второкласния път 63 Брезник – Трън, в района на Трън. Веднага стартираха дейности по неговото възстановяване и се очаква те да приключат в средата на юли тази година. В момента се извършва насипване със скална маса, поясниха от Пътната агенция.

Участъкът между началото на град Трън и разклона за село Банкя е сред проблемните. Миналата година в този район банкет отново се свлече. Тогава асфалтът не беше засегнат, но превантивно бе преустановено движението на превозни средства в тази лента. Свличането на банкета бе на метри от свлачището, което се образува преди няколко години по протежение на същата пътна лента.

Освен това по пътя в района на местността “Секирица” се извършват замервания от Агенцията по геодезия, картография и кадастър във връзка изготвянето на държавна нивелачна мрежа.

Виж също...

Loading...