Проектират парка над болницата в Брезник с пари от концесионната такса на мината

С 25 000 лева от концесия от Министерство на енергетиката ще бъде извършено проектиране на бъдещия парк над сградата на бившата общинска болница в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

В средата на месец юни тази година с 12 гласа “за” брезнишките общински съветници приеха да се извършат промени в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година. Една от промените е свързана с увеличаване на средствата от концесия от Министерство на енергетиката на стойност 25 000 лева. С тези средства ще бъде осигурено финансирането за проектиране на парк за отдих над сградата на бившата общинска болница. Парите от концесията са от минния инвеститор в Брезник “Трейс Рисорсиз”, който ги заплаща към Министерство на енергетиката. От ведомството пък превеждат част от сумата на общинската администрация в Брезник, тъй като инвестиционният проект се реализира на територията на община Брезник. Това поясниха за Zapadno.com от Община Брезник.

Решението за парка за отдих беше взето от Общински съвет-Брезник на провелото се на 27 април тази година редовно заседание. Намерението на ръководството на общинската администрация е в района на бившата болница да бъде обособен парк с тревни площи, място за игра, алеи и други елементи. Процедурата по изграждането на парка включва проектиране, съгласуване, одобрение и други дейности.

С пари от концесионната такса на мината в Брезник ще бъде довършен ремонт в кухня за Центъра за социални услуги от резидентен тип към Община Брезник. Прочетете още по темата в публикацията: Със средства от концесията на мината Община Брезник довършва ремонта на кухнята в бившата болница.

Виж също...

Loading...