Внимателно шофиране между Брезник и разклоните за 4 села, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка

Частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка се извършват по второкласен път 63, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Валяк, асфалтополагаща машина, фреза и друга специализирана техника извършва ремонтни дейности в отсечката между град Брезник и разклоните за брезнишките села Конска, Гърло, Муртинци и Билинци. Дейнсотите ще обхванат участък с обща дължина 2 километра и по план трябва да приключат до 4 юли.

В района на ремонтните дейности водачите на моторни превозни средства трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

В момента тече процедура по стартиране на основен ремонт на 65 километра и 700 метра от второкласен път 63 в отсечката Перник – Стрезимировци. Процедурата е на етап избор на изпълнител за проектиране на ремонта.

Второкласен път 63 Перник – Стрезимировци не е основно ремонтиран от 40 години. В участъка от Брезник до Мещица са извършени строително-монтажни дейности през 2011 година, а отсечката от Трън до Забел е рехабилитирана през 2012 година по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Виж също...

Loading...