В неделя ще има силни гръмотевични бури в централните и западните райони, започва период с повече слънчеви часове на изток и валежи в западната половина на страната

В неделя ще има силни гръмотевични бури в централните райони на страната, с условия за силни градушки, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 20 до 15 градуса, по Черноморието до 18 – 21 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност над западните райони, която бързо ще се увеличава. Около обед и следобед ще вали и гърми, по-интензивно в западните и в центраните райони.

Вятърът ще бъде до умерен от запад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад-северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса, в Тракия и около Русe 33 – 34 градуса, по Черноморието – 27 – 29 градуса.

Времето в Европа

Чести валежи ще продължават в източните части от континента и на запад над северните части от Британските острови и над страните около Северно море. Валежи с проливен характер се очакват в Източна Украйна, над Източна Полша и в Беларус. Над източните части от Балканския полуостров ще има повече слънце, а над западните ще вали и гърми.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник се очакват превалявания в планините. Започва период с повече слънчеви часове на изток и валежи в западната половина от страната. В сряда се очакват силни гръмотевични бури в Западна България. В петък валежите ще достигат и до Черноморското ни крайбрежие.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...