Лятната ваканционна програма за деца и ученици в Брезник и Трън – от спортни занимания до арт-терапия

Разнообразни спортни занимания, походи, излети, карнавали, клубове по забавна математика и английски език са част от безплатните дейности в Лятната ваканционна програма за деца и ученици. Във всяка от 28-те области на страната се предлагат различни и атрактивни занимания. Децата могат да се включат в творчески и кулинарни работилници, уроци по танци, театри, игри сред природата, съобщиха от Министерство на образованието и науката.

В град Брезник основните места за провеждане на заниманията за деца и ученици са народно читалище “Просвещение-1870” и спортен комплекс “Чорни”. Волейбол, футбол, магията на фолклора и тайнстовото на библиотеката са само част от видовете дейности, които се предлагат за децата и учениците в Брезник. Възрастовата група е от 7 до 16 години, а периодът на провеждане е от 1 юни до края на месец август.

Основните места за провеждане на заниманията в град Трън са Център за обществена подкрепа “Дъга”, стадиона и Ждрелото на река Ерма. Включени са още манастир “Свети Архангел Михаил” край Трън и параклис “Света Богородица” в село Кожинци. Заниманията ще се проведат единствено през месец август и са насочени към деца от 2 до 15-годишна възраст. Изграждане на умения за ползване на Word, Excel, Internet,  спортни игри на закрито и арт-терапия са част от разнообразните занимания за деца и ученици в пограничния град.

Цялата лятна ваканционна програма за деца и ученици в Брезник и Трън с подробностите може да видите като натиснете тук.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...