Нов хит от Граово: Васил Андреев изпя “Слаковчанье – арни ‘ора” в района на село Слаковци – ВИДЕО

Граовската земя ражда таланти и един от примерите за това е музинатът и певец Васил Андреев или Васко Бамбура, както е познат в Брезник. Талантливият брезничанин зарадва своите фенове с нов хит, видя Zapadno.com.

“Излезнеш ли от Брезник отбий се налево. Отбий се налево, тамо има село”, пее Васил Андреев в началото на “Слаковчанье – арни ‘ора”. От заглавието се разбира, че песента е посветена на село Слаковци и слаковчани. Текстът и аранжимента са на Васил Андреев, а клипът е заснет и монтиран от М. Миланов. Кадрите са заснети в края на месец юни в покрайнините на Слаковци, сподели за Zapadno.com авторът на песента.

Населеното място е в близост до Брезник и е село с традиции и обичаи, които се почитат до наши дни. Над 200 са жителите на Слаковци. Сред известните места около селото е едноименния язовир и комплекса за отдих, който е изграден около водоема.

Това е втори музикален клип на Васко Бамбура, който е на професионално ниво и по нищо не отстъпва на тези по фолклорните телевизии. Миналият месец от читалището в Брезник, където работи музикантът и певец, представиха песента “Брезнишкото равно полье”. Вижте музикалния клип в публикацията: Музикален поздрав към всички: Човекът-глас на Брезник Васил Андреев възпя брезнишкото равно полье – ВИДЕО.

Вижте във видеото новия хит от Граово със заглавие “Слаковчанье – арни ‘ора”:

Виж също...

Loading...