Пътни полицаи от област Перник получиха индивидуални парични награди от главния секретар на МВР по случай професионалния празник на органите на реда

Днес на тържествено събрание по повод 5 юли – професионалния празник на служителите на МВР бяха връчени наградите на полицаи от пернишката дирекция. Отличията са за постигнат съществен и колективен принос при изпълнение на служебните задължения, изразяващ се в проявен висок професионализъм, осъществени трайни професионални резултати при ежедневните служебни мероприятия, активна дейност за превенция и пресичане на престъпления, с цел издигане доверието към Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

С почетен знак на МВР – II степен, от министъра на вътрешните работи е награден началникът сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР-Перник главен инспектор Кирил Иванов. С грамота от административния секретар на МВР е отличена Звезделина Василева, която е главен юрисконсулт на дирекцията. Служители от сектор „Пътна полиция“ са наградени с обявяване на благодарност и индивидуална парична награда от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Отново с обявяване на благодарност и индивидуална парична награда от директора на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов са отличени служители от секторите „Специални тактически действия“, „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност. С „Писмена похвала“ от старши комисар Млеканов са наградени служители от всички подразделения на дирекцията.

Накрая директорът на Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов се обърна към състава с думите „Уважаеми колеги, честит празник! Бъдете горди от избора на една трудна и отговорна професия – обърната с лице към риска, лишена от илюзии и лукс. Професия, изискваща всеотдайност, лоялност, дисциплина. Това е висока чест, но и постоянна проверка на вашата морална, професионална и физическа издръжливост. Благодаря на всички за постигнатите резултата в борбата с престъпността и опазване на обществения ред на територията на областта. Пожелавам ви здраве и непоколебима вяра за просперитета на нашата Родина. Пазете и почитайте името на полицейската институция”, завърши директорът на полицията.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...