Църногорският събор отказа участие на желаещи да се изявят, поради много заявки и запълнена програма с над 800 любители и професионалисти

863 професионалисти и самодейци ще се изявят на сцената на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който ще се проведе на 7, 8 и 9 юли, предаде пернишкият телевизионен канал “Струма“.

Петото издание на събора ще се проведе на поляните край Църногорския манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. На 7 юли в светата обител ще бъде открит колоквиум на тема “Пътуване с един багаж – Сърцето”. “Това е за туризма в реалното действие и пътеките за пътешествие и местата за настаняване в Краищенско Светогорие. Това е една болезнена тема, специално в нашия регион”, коментира пред канал “Струма” главният експерт в Община Перник Иванка Василева.

Концертната фолклорна програма е предвидена за дните на 8 и 9 юли. “За първи път се наложи да откажем на доста групи и състави, защото реално времето не ни стигна. В двата дни на фолклорната програма, тя е близо 18 часа. Имаме представители на читалища, на НПО организация, на сдружения, на много частни формации”, каза още главният експерт Иванка Василева. Тя добави, че държавният ансамбъл “Филип Кутев”, Илия Луков, квартет “Славей” и други ще участва в програмата.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...