Читалището на село Долна Секирна бе представено блестящо от певицата Я. Кирилова на международния фолклорен конкурс “Пауталия” в Кюстендил

Певицата Яна Кирилова към народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна е сред наградените от XVII-ия международен фолклорен конкурс “Пауталия”, съобщи за Zapadno.com кметският наместник на населеното място Богомил Савов.

Международният конкурс се е провел в периода 30 юни – 2 юли в град Кюстендил. Фолклорният форум е посветен на народните изпълнители и почетни граждани на Кюстендил – Благовест Порожанов и Олга Борисова. Събитието се организира от Община Кюстендил, народно читалище „Братство-1869“ и народно читалище „Пробуда-1961“. В тазгодишния конкурс участие са взели над 3 хиляди участници от България и други държави. Сред тях е била и певицата Яна Кирилова от читалището на село Долна Секирна.

Талантливото момиче от Долна Секирна е удостоена с 3-то място в категорията за народни песни в раздела за индивидуални участници до 18 години.

Виж също...

Loading...