В събота ще прегърмява в Западна България, а в източната половина от страната ще има силни гръмотевични бури, температурите ще бъдат между 26 и 37 градуса

В събота валежите ще достигат и до Черноморското ни крайбрежие, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 21 до 16 градуса, по Черноморието до 23 градуса. Предиобед ще има разкъсана облачност над западните и над централните райони, а на изток ще бъде слънчево. Следобед облачността ще се увеличава. В източната половина от страната ще превали и прегърми, със силни гръмотевични бури. Ще прегърмява в Западна България.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в западните райони 26 – 31 градуса, в югозападните райони и в Тракия 35 – 37 градуса, по Черноморието горещо и задушно – 33 – 35 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...