Министърът на земеделието и храните пристига в Брезнишко, за да открие колоквиума на Църногорския събор “В сърцето на Граово”

Днес, 7 юли, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще открие петия Църногорски събор „В сърцето на Граово“. Събитието ще се проведе от 16:00 часа на Църногорския манастир над брезнишкото село. Гигинци, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Съборът се провежда със съдействието на Министерство на земеделието и храните и „Обединени български животновъди“. Днес от 16 часа в манастира ще бъде открит колоквиум на тема “Пътуване с един багаж – Сърцето”. Участие в колоквиума, който се организира от неправителствена организация “Краищенско светогорие” ще вземат представители на държавни и общински институции, както и на сдружения.

Концертната фолклорна програма е предвидена за дните на 8 и 9 юли. Участие в нея ще вземат над 860 участници. Прочетете още по темата в публикацията: Най-малките танцьори на Църногорския събор ще бъдат децата от детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна”.

Организатори на Църногорския събор “В сърцето на Граово” са Църногорския манастир “Свети Безсребреници Козма и Дамян”, неправителствената организация “Краищенско светогорие”, КРИБ-Перник, под патронажа на областния управител на област Перник и с участието на Сдружението на работодателите, кметовете на общините в област Перник, общественици, с подкрепата на Министерство на земеделието и храните, “Обединени български животновъди” и Българската православна църква. Генерални спонсори са„ Асарел-Инвестмънт“ ЕАД и ОЗК-Общинска застрахователна компания – град Перник.

Съборът се провежда с благословията на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит и под патронажа на областния управител на област Перник. Домакин на празника на вярата и народните традиции е игуменът на светата обител архимандрит Никанор.

Снимка: Министерство на земеделието и храните – пресцентър

Виж също...

Loading...