Началникът на “Пътна полиция”: Трафикът в отсечката Стрезимировци – Брезник – Перник трафикът е увеличен, пътят е обезпечен с достатъчен брой полицейски екипи

В разгара на летния сезон трафикът по второкласен път 63, който свързва общините Трън, Брезник и Перник, както и България със съседната държава Сърбия, е увеличен, предаде репортер на Zapadno.com.

Трафикът се засили в края на месец юни с началото на летните отпуски на работещите и живеещи в Западна Европа. Пътната отсечка, която на територията на България е с дължина над 60 километра, е обезпечена с достатъчно полицейски екипи. “Наблюдава се увеличение на трафика по път II-63. Същия е обезпечен с достатъчен брой полицейски екипи. Към момента произшествия не са констатирани”, каза за Zapadno.com началникът на сектор “Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР-Перник главен инспектор Симеон Георгиев.

От началото на 2023 година до момента регистрираните пътнотранспортни произшествия в област Перник са намалели в сравнение със същия период на 2022 година. “Значително намалява броят на тежките пътнотранспортни произшествия, както и загиналите граждани. За същия период миналата година са загинали 10 участници в движението. Към настоящия момент имаме един загинал участник. Ранени в резултат на произшествия също са по-малко”, уточни още главен инспектор Симеон Георгиев.

Засилените проверки и ежедневния контрол на пътя от страна на полицията продължават. Апелът на полицията към шофьорите е да се движат със съобразена скорост и да спазват ограниченията на пътя.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...