Филиалът за спешна медицинска помощ в Трън получи фалшиво обаждане, което е предадено на полицейските власти

На 246 повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица, което е с 45 по-малко от предходната, пише вестник “Съперник”.

Амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица са 204, което е само с 30 по-малко от предходната. Най-много те са в Трън – 53. През изминалата седмица най-много са амбулаторните прегледи в Радомир – 91. След това са в Брезник – 68, Трън – 49, от които 6 са били са били ухапани от кърлеж. Транспортираните пациенти с линейки на Центъра за спешна медицинска помощ през седмицата са 83, което е с 41 по-малко от предходната седмица.

През миналата седмицата е регистрирано 1 фалшиво обаждане от Трън. Информацията по него е предоставена на полицията в Трън. “Добрата новина е, че през изминалата седмица е намалял наполовина броят на ухапаните от кърлежи в региона – 33, при 65 за предходната. Това означава, че кметските управи в региона са предприели мерки за третиране на тревните площи, което е много добре”, поясни директорът на Център за спешна медицинска помощ-Перник доктор Валери Симеонов.

Виж също...

Loading...