Проверките на ДАНС в горското стопанство на Брезник приключиха, стартира доставянето на дърва за огрев в селата, чиито кметове са подали списъците на хората си

Проверките на ДАНС и на Югозападното държавно предприятие в териториално поделение “Държавно горско стопанство-Брезник” за времето, когато негов директор е бил инженер Петър Савев са приключили. Това информира доскорощният изпълнителен директор на Югозападното държавно предприятие инженер Благой Милев пред вестник “Съперник”.

“Предстои да бъде направена цялостна инвентаризация на стопанството, която ще стартира към края на тази година. Тя ще покаже какво е действителното му състояние в моментас какви активи разполага, какви са загубите му и в каква посока занапред ще продължи дейността му. Докато приключи тази инвентаризация, стопанството ще продължи да работи по стария план – в участъците, където се работи в момента”, информира пред печатното издание доскорошният ръководител на Югозападното държавно предприятие инженер Благой Милев.

Що се отнася до организацията на работа по доставката на дърва за огрев на брезничани, то такава е създадена и по нея се работи. Жителите на общината трябва да са спокойни, че горското стопанство ще им осигури необходимите дърва за огрев за зимата. За целта трябва Община Брезник, кметовете и кметските наместници да подадат навреме списъците на хората, на които трябва да се осигурят дърва. Горското стопанство вече е започнало да доставя дърва на населените места, чиито кметове са подали списъците на хората си. Това отбеляза още инженер Благой Милев.

Виж също...

Loading...