Тъжна спортна вест от Брезнишко: Футболен клуб “Балкан” (Банище) прекрати дейността си

Футболен клуб “Балкан” (Банище) прекратява дейността си от днес, 10 юли 2023 година. Това съобщи Захари Крумов, който преди 5 години успя да възроди футболния клуб и да го върне на терена, видя Zapadno.com.

“Искам да БЛАГОДАРЯ на всички, които бяха съпричастни с отбора през всичките тези години и да им кажа, че футбола се крепи на свойте фенове. Надявам се след време някой от младото поколение отново да възобнови отбора и да ни надминат по успехи. Пожелавам на всички фенове много здраве, късмет и да не спират да се радват на любимата игра”, съобщи Захари Крумов.

Футболен клуб “Балкан” (Банище) беше възроден през 2018 година след известно прекъсване. Тогава тимът се завърна в играта на Областната футболна група. По-късно продължи да се състезава в Аматьорската мини футболна лига, а от есента на 2022 година играеше в Лига Перник. В определен период от време отборът получаваше подкрепа от Община Брезник за явяването си на терен. Миналата година на стадиона в брезнишкото село Банище се състоя и благотворителен футболен турнир, чийто домакини бяха от “Балкан”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...