Община Трън ще обновява детската площадка в центъра на града, която неведнъж се поврежда от недобросъвестни хора

Основен ремонт на детска площадка в централната градска част на град Трън предвижда трънската общинска администрация. За дейностите по ремонта Общината ще отпусне до 61 666 лева и 67 стотинки без включен ДДС или 74 000 лева с ДДС, предаде репортер на Zapadno.com.

За избор на фирма-изпълнител администрацията е обявила обществена поръчка, която включва строително-монтажни дейности необходими за ремонт на съществуваща детска площадка предназначена за деца от 3 до 12 години и на деца до 3 години. Към момента на площадката за игра има монтирани една катерушка, два броя люлки тип „махало“ и един пясъчник. Площадката е предназначена за деца от 3 до 12 години, до 3 години с придружител. Разположена е в площадното пространство, зад читалището в град Трън. Около площадката за игра са осигурени места за сядане – пейки и пейка с пергола. Няма беседки. Около площадката за игра има кошчета с отпадъци. Съоръженията са изработени от метал, полимерни материали, дървесина, пластмаса. На площадката за игра има положена синтетична ударопоглъщаща настилка.

С изпълнението на поръчката ще бъде извършен демонтаж на съществуващите съоръжения и на ударопоглъщата настилка, след което е предвидена направа на армиран бетон и доставка и монтаж на нова ударопоглъщата настилка. В зависимост от секторите за игра са предвидени стоително-ремонтни дейности за два къта – за деца до 3 години и за деца до 7 години. Огради, комбинирани детски съоръжения и кошчета за отпадъци са част от елементите, които се предвижда да бъдат доставени и монтирани.

Неведнъж недобросъвестни хора повреждат площадката за игра до читалищната сграда в Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...