След Църногорския събор деца почистиха боклуци по поляните край манастира над село Гигинци

Поляните край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, където се проведе петото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, са почистени от отпадъци, съобщиха неправителствената организация “Краищенско светогорие”.

“Дeн след Сьбора всичко е почистено! Природата и екологичното равновесие е важно на всички нас, организаторите”, съобщиха от “Краищенско светогорие”. От организацията отправиха благодарности към търговците, които са спазили предварително договорено условие за почистване след Църногорския събор.

Но въпреки договореното и спазеното от търговците с щандове по поляните и околностите са останали отпадъци. Те са почистени от 15 деца, за които премахването на боклуците се е превърнало в игра. “Ето тези деца за 2 дни почистиха всичко❤️ Това е наша организационна мисия в поне 2 посоки – търговците да спазват условията , а пък и да възпитаваме децата в екологично правилно поведение”, отбелязаха от “Краищенско светогорие”.

Петото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” се проведе на 8 и 9 юли, а на 7 юли в манастира над Гигинци се състоя колоквиум. Тазгодишното издание на събора събра на сцената над 860 участници и хиляди посетители.

Снимка: “Краищенско светогорие”

Виж също...

Loading...