Температурите продължават да се покачват: В сряда максималните стойности ще бъдат между 33 и 39 градуса, купеста облачност ще се развива в крайните северни райони

В сряда времето ще бъде горещо, температурите ще достигат 33 – 39 градуса, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 21 до 16 градуса, по Черноморието до 22 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци в крайните северни райони. По поречието на Дунав, в района на Видин, късно следобед ще превали.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 33 до 39 градуса, по Черноморието до 31 градуса.

Времето в Европа

Чести валежи ще продължават в западните части от континента, над Британските острови и над страните около Северно море. Валежи с проливен характер се очакват в страните около Алпите, над Полша и в Чехия.
На Балканския полуостров се очакват много слънчеви часове и продължителен период с горещо време.

Времето през следващите дни

В четвъртък температурите ще достигат 35 – 40 градуса. В петък се очакват интензивни валежи в Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...