Брезнишката полиция проверява случай на насилие над домашно куче в Брезник, прокуратурата ще установи какво да се предприеме

Районно управление-Брезник е започнало проверка по сигнал за насилие над куче, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Вчера, 11 юли, потребител в социалната мрежа Фейсбук скандализира обществеността в Брезник и не само, с разказа за насилие над домашно куче. Случаят беше разказан от Ванчето Филипова и споделен из социалната мрежа. “Скъпи съграждани, пиша Ви с апел за съдействие! Разстроена съм, уплашена и отвратена от поведението на “човек” живеещ в града ни, за огромно съжаление и мой съсед! Същият този индивид, в събота вечерта реши да изкара натрупаната си агресия (за пореден път) върху собственото си кученце, което нарича ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ. Освен, че кучето е жестоко пребито, докато е завързано, то е и със счупено задно краче! За капак цялата тази ИЗРОДЩИНА се случва пред очите на 7 годишната ми дъщеря и още едно дете на нейната възраст. Не е първото животно на което посяга! Знам,че няма и да е последното! Днес е животно, утре е човек! Не мога да мълча и да гледам страданието на горката животинка през оградата! Споделям поста тук , за да всички Вие да разберете що за “човек” се разхожда между нас и между децата ни, и да ми помогнете да дам гласност на случващото се”, съобщи в социалната мрежа Фейсбук Ванчето Филипова.

За кучето е подаден сигнал в Районно управление-Брезник, откъдето е започната проверка по случая. След извършване на проверката материалите по случая ще бъдат изпратени до прокуратурата, която да прецени дали има данни за образуване на досъдебно производство. Това поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Виж също...

Loading...