В село Ездимирци стартираха ремонти на улици, местни започват изграждането на детска площадка – СНИМКИ

Преди броени дни в трънското Ездимирци стартираха основни ремонти на улици. Дейностите се извършват от фирма-изпълнител, спечелила обществена поръчка на Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонтните дейности се извършват от фирма БКС ЕООД, която е от град Гоце Делчев. Фримата трябва да извърши строително-монтажни работи по общо три отсечки, разделени в подотдели в селото. Студено фрезоване на асфалтова настилка с пътна фреза, механизиран земен изкоп и други дейности са само част от строително-монтажните работи за не повече от 90 календарни дни. Фирмата е офертирала трънската общинска администрация да извърши дейностите за 504 913 лева и 53 стотинки без включен ДДС или 605 896 лева и 24 стотинки с ДДС.

Работи се по няколко пътя в селото – до махала “Стубол”, до параклис “Свети Илия” и един между къщите в Ездимирци. Фирмата от Гоце Делчев е съдействала на живеещи в махала “Стубол”. “Съдействаха ми и подравниха един парцел, където от години искам да направим детска площадка. Мястото го преотстъпваме роднини само за изграждането на детска площадка”, сподели за Zapadno.com Гергана Георгиева. Със собствена инициатива ездимирчани ще изградят площадката на преотстъпеното място.

Разгледайте снимки от подготвителните дейности за ремонт на улици и изграждане на детска площадка в село Ездимирци:

Снимки: Гергана Георгиева

Виж също...

Loading...