Жегите продължават и през следващата седмица, но в четвъртък се очакват летни валежи и силни гръмотевични бури в западните и в южните райони

В неделя ще има слабо понижение на температурите, но жегите продължават, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 21 до 16 градуса, по Черноморието до 21 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от западните райони облаците ще се увеличат и късно следобед ще превали слабо.

Вятърът ще бъде слаб от юг със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от северозапад със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 32 до 37 градуса, в крайните южни райони и югозападните райони до 38 – 39 градуса, по Черноморието до 26 – 28 градуса.

Времето в Европа

Облаци от океана се преместват към централните територии от континента. Валежите ще продължават в западноевропейските и централноевропейски страни. Валежи с проливен характер се очакват в страните около Алпите, в Чехия и в Източна Украйна. На Балканския полуостров се очакват много слънчеви часове и продължителен период с горещо време.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник горещи вълни отново ще обхващат Балканите. В сряда показанията на термометрите в южните части от страната ще надвишават отново 40 градуса. В четвъртък се очакват летни валежи и силни гръмотевични бури в западните и в южните райони.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...