Снимки с родолюбиви брезничани на паметници на Васил Левски спечелиха конкурс в чест на 186 години от рождението на Апостола на свободата

Клубът “Приятели на историята” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” участва в конкурс за снимка на тема: “С цвете пред паметника на Апостола”, съобщи за Zapadno.com ръководителят на клуба Аниела Асенова.

Конкурсът се организира от народно читалище “Култура-2002” в град Димитровград. Вчера клуб “Приятели на историята” и ръководителят му са разбрали, че децата са наградени с 2-ро място в категория “Групови награди”. За участието в конкурса съдействие е оказал брезничанинът Милен Миланов.

Награждаването ще се състои на 18 юли пред паметника на Апостола на свободата в Димитровград. Наградите за всички победители от други населени места ще бъдат изпратени по куриер. Датата 18 юли не е избрана случайно за връчването на наградите, тъй като тогава е роден Васил Левски. Тази година се навършват 186 години от рождението на Апостола на свободата.

Какво е написала в писмото до читалището ръководителят на клуб “Приятели на историята” Аниела Асенова може да прочетете в редовете по-долу:

Здравейте!

Казвам се Аниела Асенова и съм бивш преподавател по история. Понастоящем съм ръководител на клуб “Приятели на историята” към Средно училище “Васил Левски” гр. Брезник, област Перник.

Изпращам две снимки, свързани с темата на конкурса, на които са част от моите ученици, които преди две години завършиха средното си образование и вече са студенти. Заедно с тях обиколихме много места от родния край и страната, и се запознавахме с живота на бележити герои и личности, които по една или друга причина са забравени с времето. Навсякъде, където сме били, винаги сме носили със себе си цветя. Това е бил нашият символ на признателност и благодарност към загиналите за свободата. Клубът направи и няколко документални филма, които представихме на тематични събития в Брезник.

Поради тази причина изпращам две снимки от нашата дейност. На първата, учениците са на паметника на Васил Левски в центъра на град Брезник. На втората отново сме на паметник на Апостола, само че в местността “Гълъбец” по пътя за пирдопското село Буново.

Надявам се, че фотосите отговарят на изискванията на конкурса и ще бъдат публикувани. Това ще бъде и изненада към моите момичета и момчета, които надявам се си спомнят за тези мигове.Снимки: Аниела Асенова

Виж също...

Loading...