Брезничани и институции в Брезник отдадоха почит за 186-годишнината от рождението на Васил Левски

Жители на Брезник и представители на местни институции поднесоха цветя на паметника на Васил Левски в града, научи Zapadno.com.

Днес, на 18 юли, се навършват 186 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. По този повод брезничани и представители на част от институциите в града поднесоха цветя на паметника на Левски в центъра на Брезник.

Васил Левски е роден на 18 юли 1837 година в Карлово. Той е организатор на революционна мрежа от комитети с цел България да бъде освободена от османското владичество. ” Апостолът на свободата е от онези личности в историята, които завинаги са останали в пантеона на националната ни памет с обичта си към род и Родина и с делата си, посветени на великата кауза да бъдем свободни и независими”, отбелязаха днес от Министерство на културата.

Паметникът на Апостола на свободата в Брезник беше открит на 18 февруари 2019 година с грандиозна церемония. Преди около половин година потомък на Васил Левски посети града и по-конкретно паметника. Прочетете още по темата в публикацията: Потомък на Васил Левски в Брезник: Апостолът на свободата е тема за разговор през цялата година, а не само на конкретни дати.

Виж също...

Loading...