Брезнишкото село Конска като HOLLYWOOD се обозначи с висок надпис, който също свети през нощта

Приликата между брезнишкото село Конска и HOLLYWOOD е в надписите на двете знакови за районите си места, видя Zapadno.com.

Надписът в Конска е с по-малък размер букви и е изписан на кирилица, а този на развлекателната индустрия, който се намира на планината Санта Моника в Лос Анджелис, Съединените американски щати, е с огромни символи (всеки един е висок около 14 метра). Приликата е, че двата надписа светят през нощта. Този в брезнишкото село Конска е монтиран сравнително скоро, докато HOLLYWOOD заема мястото си от 20-те години на XX век и дори е претърпял известна трансформация. В началото надписът е бил изписан “Hollywoodland” с цел да се продават имоти в Санта Моника. Впоследствие името се сменя на HOLLYWOOD и предназначението му е насочено към реклама на филмовата индустрия.

Е, в Конска няма филмови студиа, но пък околностите са изпълнени с плодородни земеделски земи, наблизо са разположени планини с гъсти гори и това, което прославя малкото село е аквапаркът, превърнал се в развлекателен комплекс. Надписът на Конска показва и нотка патриотизъм с цветовете на българския трибагреник.

В публикацията са използвани снимки от pixabay.com и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...