Кметът на Трън търси коя фирма да ремонтира мултифункционалното спортно игрище, тенис корта и лекоатлетическата писта в града

Ремонт на съществуваща спортна площадка в град Трън се предвижда да бъде извършен с финансови средства от общинския бюджет. За тази цел Община Трън е обявила обществена поръчка за възлагане на дейностите по ремонт на фирма-изпълнител, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонт трябва да се извърши на лекоатлетическа писта, мултифункционално спортно игрище и тенис корт, които са част от спортната площадка в пограничния град. Сред заложените дейности са: демонтаж съществуващи седалки и на съществуваща настилка; изравняване бетон за направа легло на корито за отводняване; монтаж метална мрежа; доставка и монтаж пейки (седалки); ремонт на съществуващо електрическо табло и осветителни тела. Прогнозната стойност, която е определила Общината, е в размер на 86 333 лева и 33 стотинки без включен ДДС. Едно от условията е ремонтът да се извърши за не повече от 40 дни. Възложител е кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Към момента на лекоатлетическата писта е положен черен пласт SBR гранули. Това е първият пласт (подложен) от спортната система или по-точно основата на лекоатлетическа писта. Като цяло така нареченият “подложен пласт” (основа) е здрав. В малки участъци пластът е компрометиран, но те могат да се обработят и изградят отново, посочват от общинската администрация.

В момента състоянието на спортното игрище е незадоволително. Част от седалките са счупени, а друга част липсват. Оградата на спортното игрище има нужда от ремонт – зад вратите оградата е силно компрометирана – липсват метални хоризонтални профили, укрепващи оградата. Металната мрежа също е в лошо състояние и е необходимо да бъде подменена, както и част от металните орнаметни. Настилката на спортното игрище е напълно компрометирана, разлепена, с липсващи огромни части и към днешна дата е напълно неизползваемо за спортни дейности, поради риск от контузии и наранявания на спортуващите. Освен това е необходимо да се изгради допълнително отводняване по двете дълги и къси страни на спортното игрище. Спортното оборудване на игрището също е компрометирано. Основата на съществуващото спортно игрище е бетонова. С течение на времето бетоновата основа се е напукала и слегнала, на места са се образували големи ръбове на бетона и това ще доведе до нужда от корекция на определени участъци, уточняват от Община Трън.

Относно оградата на тенис корта от общинската администрация посочват, че е в добро състояние, но може да бъде освежена чрез боядисване. Състоянието на спортната настилка е незадоволително. При огледа на доста места съществуващата акрилна настилка се отлепва от основата, получават се пукнатини по настилката или по основата (бетон), които се копират върху акрилната настилка и по този начин прониква вода, замръзва и настилката се отлепва, както е в момента, отбелязват от Община Трън.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...