По още една улица в град Брезник се предвижда да бъде подменен водопроводът заедно с този по “Цвета Лумбарова”

За реконструкция на водопроводната мрежа по улиците „Цвета Лумбарова“ и „Енчо Николов” в град Брезник се търси фирма-изпълнител. Община Брезник е обявила обществена поръчка с условието, че към датата на обявяване финансирането не е осигурено, тъй като държавният бюджет все още не е приет. Това означава, че всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му, предаде репортер на Zapadno.com.

В средата на месец юни брезнишките общински съветници приеха да се извършат промени в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година. Една от тях засяга подмяна на водопровод и асфалтиране на улиците “Цвета Лумбарова” и “Могилица”. Прочетете още по темата в публикацията: Водопроводите по две улици в Брезник ще бъдат обновени, а след дейностите ще се извърши асфалтиране само на ремонтираните участъци.

През втората седмица на месец юли Община Брезник обяви обществена поръчка за реконструкция на водопроводната мрежа по улиците „Цвета Лумбарова“ и „Енчо Николов” в града. Поръчката е за реализиране на инвестиционен проект, който предвижда подмяна на водопроводната мрежа с ясно дефиниран обхват в проектната разработка по улиците „Енчо Николов“ и „Цвета Лумбарова“ от двете страни на река Бабешка, както и изпълнение на необходимите възстановителни работи на пътната настилка. В обхвата на проектната разработка е изпълнението на доставка, монтаж и полагане на тръби, противопожарни хидранти, изграждане на сградни водни отклонения, хидравлично изпитване и дезинфекция, земни и възстановителни работи (асфалтобетонова пътна настилка).

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е в размер на 790 000 лева без включен ДДС или 948 000 лева с ДДС.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...