Двор-приказка в Брезнишко: Слаковчанка подреди в имота си 58 декоративни животни – ВИДЕО+СНИМКИ

Двор-приказка. Така кратко може да бъде описан дворът на 73-годишната Анка Мончева от брезнишкото село Слаковци. Понастоящем тя е пенсионер, самодеец към народно читалище “Искра-1932” в Слаковци и грижовен стопанин на двора си, предаде репортер на Zapadno.com.

Слаковчанката е работила 10 години в детската градина в град Брезник. Професионалният си стаж продължила в бившия завод “Елена Георгиева” в Перник. В наши дни полага грижи за двора си и участва в културния живот на родното си село. От около 6 години Анка Мончева разкрасява двора си с градински фигури, предмети от селския бит и модерни декорации като соларни лампи. “От тука започва моята приказка, с която се успокоявам”, каза жената от село Слаковци на влизане в имота и.

Общо 58 са градинските фигури в двора на слаковчанката, но присъстват и самоделно направени папагали от автомобилни гуми и плюшени играчки, като например маймуна, пушеща пура и такава на дърво с вишни. Фигурите са на животни – диви и домашни. Всичко закупила сама. “Това ми е любимото нещо, което го правим. И го правим от сърце. Просто ме успокоява. Пенсионерка съм и това ми е заниманието”, сподели Анка Мончева. В зеления рай е пригодена и беседка, лятна кухня и още едно място за почивка на сянка при слънчеви дни.

Роднините и се възхищават на направеното от нея, но също така и помагат в запълването на декорациите, ако счупят някоя от тях. “Децата се радват, снимат, това-онова. Като ми счупят некоя от животинките наказвам: Едно счупи, две купи”, категорична е Анка Мончева.

Декоративните елементи делят двора с животинки, за които слаковчанката се грижи – 9 кучета, патици, кокошки, пъдпъдъци, гугутки и папагали.

Вижте във видеата на Zapadno.com това, което може да се види в дворния рай на Анка Мончева и какво още споделя тя:

Разгледайте снимки от двора и дома на Анка Мончева:

Виж също...

Loading...