Управителят на “Водоснабдяване”-Брезник инж. Иван Ковачев се отказва от поста, предстои конкурс за нов ръководител на дружеството

Управителят на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник инженер Иван Ковачев е подал заявление до Община Брезник да бъде освободен от длъжността. Това е причината темата да бъде разглеждана на заседание на Общински съвет-Брезник, което се проведе днес, предаде репортер на Zapadno.com.

Заявлението, съгласно договора между инженер Иван Ковачев и Община Брезник, се явява като предизвестие, считано от 30 юни 2023 година. Докато тече срокът на предизвестието трябва да бъде открита процедура за конкурс за нов управител на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник. Срокът на предизвестието е не по-малък от 3 месеца.

С 9 гласа “за” общинските съветници на Брезник приеха решение, с което се поставя началото на процедура за конкурс за нов ръководител на дружеството. Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка на документи, представяне на бизнес-програма и интервю. Сред минималните специфични изисквания са над 15-годишен трудов стаж, от които най-малко 10 години на позиция с основен предмет на дейност ВиК услуги и пречистване на питейни води. Кандидатите ще трябва да отговарят и на специфични изисквания като компютърни умения, познаване на нормативните документи в областта на ВиК услугите и други. Комисията за конкурса ще бъде оглавена от заместник-кмета на община Брезник Иван Бъчваров.

Инженер Иван Ковачев има дългогодишен опит във ВиК сектора. Той е управител на общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник от пролетта на 2019 година, след като предшественикът му излезе в пенсия. През месец юни миналата година Общински съвет-Брезник удължи срока за възлагане на управлението на общинското дружество с управител инженер Иван Ковачев за още 3 години, считано от 5 юли 2022 година. Управлението на “Водоснабдяване”-Брезник по времето на инженер Ковачев ще се запомни с внедряването на модерни системи на питейния язовир “Красава” и намаляване на дълга от ВиК-Перник към общинското дружество.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...