В неделя валежи се очакват по Черноморието и в централните южни райони, а в останалите част от страната ще е слънчево и горещо

В неделя ще има валежи в крайните южни и североизточните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 22 до 16 градуса, по Черноморието до 21 – 20 градуса. Предиобед ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се заоблачи с повече облаци над източните и над южните райони. Слаби валежи и прегърмявания се очакват по Южното Черноморско крайбрежие и в централните южни райони.

Вятърът ще бъде до умерен от север-северозапад със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени до свежи ветрове от северозапад със скорости до 40 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 35 до 39 градуса, в Югозападна България до 39 – 40 градуса, по Черноморието до 28 – 30 градуса.

Времето в Европа

Облаци от океана се преместват към централните територии от континента. Валежи ще продължават в западноевропейските страни. Интензивни валежи и силни ветрове се очакват в страните около Северно море. Ще превалява и прегръмява в Полша, в Чехия и около Алпите. На Балканския полуостров се очакват много слънчеви часове и продължителен период с горещо време.

Времето през следващите дни

От понеделник до сряда ще бъде горещо с температури в южните райони до 42 – 44 градуса. Покаданията на термометрите в югозападните части от страната ще достигат 43 – 44 градуса. В сряда следобед и през нощта има условия за силни гръмотевични бури и градушки. В четвъртък ще бъде ветровито, отново с валежи, с нова порция по-хладен въздух.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...