Пътната връзка между селата Гърло и Видрица отново е достъпна за автомобили чрез новоизграден мост – СНИМКИ

Общинската пътна отсечка между брезнишките села Гърло и Видрица отново е достъпна. Това е и единственият пряк асфалтов път между двете населени места, предаде репортер на Zapadno.com.

От близо 4 години движението на моторни превозни средства по пътната отсечка бе преустановено. Причината беше лошото състояние на стар дървен мост между Гърло и Видрица, изграден над река Конска. Състоянието на пътното платно на връхната конструкция бе аварийно и съоръжението беше затворено. Напречните греди под асфалтовата настилка бяха изгнили, асфалтовата настилка бе напукана, а парапетите бяха разрушени. Възстановяването и ремонтирането на съоръжението не бе нецелесъобразно, тъй като не бе възможно да се установи степента на изгниване на дървените пилотни основи и не можеше да се направи обективна оценка за евентуална бъдеща носимоспособност на това съоръжение, поясняват от Община Брезник.

За изграждането на нов мост стартираха процедури, свързани със становище на Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” и обществена поръчка за възлагане на дейностите. Изграждането на новия мост е извършено от фирма “Инфракорект строй” ЕООД, която бе единственият участник в обществената поръчка. Дейностите са извършени за сумата от 163 567 лева и 80 стотинки с ДДС.

Мостът вече е изграден и отворен за преминаване, но предстои оглед от Държавна приемателна комисия.

Разгледайте снимки от новоизградения мост над река Конска, който свързва селата Гърло и Видрица:

Виж също...

Loading...