Общинската администрация закупи нови колони за брезнишкото читалище

Озвучаването на събития в народно читалище “Просвещение-1870” и обществени мероприятия в община Брезник вече ще е по-добро. Това се случва с четири нови колони, които са закупени след промяна в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година, която беше одобрена от Общински съвет-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На последното редовно заседание на брезнишките общински съветници беше разгледана докладна от кмета на община Брезник във връзка с предложение за извършване на промяна в поименния списък за капиталови разходи през 2023 година. Според документа промяната засяга обекти на стойност 1 327 323 лева и чрез нея се увеличават средствата от дарение на фирма “Асарел-Инвестмънт” на стойност 11 857 лева. Вследствие на промяната се увеличават средствата от собствени бюджетни средства на стойност 20 520 лева. С приетото от общинските съветници решение се придава и предварително изпълнение с мотив за особено важен обществен интерес.

От общинската администрация поясниха, че сумата от 11 857 лева е предназначена за колони за народно читалище “Просвещение-1870”. Средствата са от годишното дарение на компанията “Асарел-Инвестмънт” за 2022 година.

Колоните вече са закупени и са с логото на марката “Yamaha”. Броят на тонколоните е четири, а идеята е звукът на мероприятия в читалището или в града и по селата в общината да бъде по-силен. Това поясни за Zapadno.com секретарят на читалището Борис Борисов.

Минният инвеститор “Асарел-Инвестмънт” е представен в Брезник чрез дъщерното си дружество “Трейс Рисорсиз”, което развива дейности на територията на общината.

Виж също...

Loading...