Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) се забърка в омагьосан кръг след като реши да се завърне в областното футболно първенство на БФС

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) е взел решение да се завърне в областното футболно първенство, след като няма достатъчно отбори за сформираната през 2022 година Лига Перник, където отборът играе и дори през пролетта на настоящата година стана шампион, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението беше оповестено по-рано днес във Фейсбук страницата на отбора. Това решение е изненадващо, тъй като “Черногорец” е клубът в област Перник, който открито се обяви срещу настоящото ръководство на Българския футболен съюз и политиката му. Завръщането в областното футболно първенство на ноевския тим идва след като на 10 юли футболен клуб “Балкан” (Банище), който също играе в Лига Перник, преустанови дейността си по собствено решение. Само преди седмица от футболен клуб “Вихър” (Елов дол), състезаващ се в областното футболно първенство, бяха изненадани от изключването им от първенството, което се е случило устно.

Странната за футболните среди в региона ситуация се задълбочава след становището от футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) относно опита на отбора да се завърне в областната футболна група към БФС. Какво оповестиха от ноевския отбор може да прочетете в редовете по-долу.

Здравейте футболна България,

След като няма достатъчно отбори да играят в Лига Перник, момчетата от ФК” Черногорец” взеха решение да се присъединим към футболното първенство. Знаехме, че ще е трудно и реваншизъм ще има във всеки мач. Да ама не!!!

Никъде в сайта на БФС – Перник няма срок за заявка за новото първенство. Научихме, че такъв е спуснат до клубове и до общини. Ние не сме уведомени. Срокът ” бил” вчера. Потърсихме контакт с областния именно вчера.

През други хора ни е съобщено, че срокът е изпуснат. В момента в деловодството на БФС в Перник има 5 заявки. Ние сме изпуснали срокът.

От БФС в София ни твърдят, че срок няма. Циркът продължава!!!

С нас или без нас!!!!

Към следобедните часове на 25 юли на сайта на Областния съвет на БФС-Перник няма информация за срокове за участие в областното футболно първенство. Репортер на Zapadno.com потърси за коментар по темата председателят на Областния съвет на БФС-Перник Валентин Лазаров, който каза, че такъв отбор като футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) не съществува. Той добави, че когато има футболен клуб “Черногорец” (Ноевци), тогава може да бъде потърсен.

В Лига Перник, която беше създадена през миналата година от Димитър Бербатов и екипа му, се състезаваха близо 10 отбора от региона, сред които “Черногорец” (Ноевци), “Буря” (Кошарево) и “Балкан” (Банище). В “А” Областна футболна група-Перник към Българския футболен съюз до пролетта на тази година се състезаваха 14 отбора от региона, сред които “Чорни” (Брезник) и “Ерма” (Трън).

Снимка: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...