Ловната организация на Брезник модернизира стрелбищния комплекс край Гоз и предстои да обособи ловен дом

Ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник е в стабилно финансово състояние и продължава с модернизирането на собствената база. Това каза за Zapadno.com председателят на ловно-рибарската организация на Брезник доктор Валери Величков.

През месец юли тази година се навършват 125 години от учредяването на ловната организация. Към днешна дата в дружеството членуват около 800 ловци и риболовци. Тази година се бележи и ръст на риболовците, които са част от организацията. “Най-важното е, че дружеството е в много стабилно финансово състояние. Както може би ще покажете и от кадрите, създадохме този стрелбищен комплекс. Постоянно градим. Направихме вече всичко с автоматични машинки – и дисциплината Трап, и дисциплината Скийт. Готвим проект за коридор за нарезно оръжие, вече почти е готов. Така че надявам се догодина и тая дисциплина да я има при нас. Иначе освен нарезното оръжие имаме и проектна готовност за дисциплина бягащ глиган”, каза председателят на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник доктор Валери Величков.

Ръководителят на ловно-рибарската организация отбеляза факта, че местната власт на Брезник съдейства за разширяване базата на дружеството. “С помощта на Община Брезник и с решение на Общинския съвет безвъзмездно получихме бившето кметство на село Гоз, където започваме изграждането на ловен дом. В най-скоро време стартира ремонтирането. Сградата е доста увредена. Така че тук тази година това ще са ни основните приоритети”, каза още доктор Валери Величков.

Освен местната власт в общината съдействие за развитието на ловно-рибарската организация оказват фирми и членове, които имат бизнес и са част от дружеството. “Това е и благодарение и на Управителния съвет, и благодарение на нашите спонсори. Има момчета, които са наши членове и ни подпомагат. Компанията “Асарел-Инвестмънт” също много ни оказва помощ. Надявам се и други такива спонсорства да имаме, защото без спонсори трудно се работи. Това ще ни осигури и едно по-бързо постигане на нашите цели, които сме си поставили”, отбеляза председателят на ловното дружество в Брезник.

Към ловно-рибарско дружество “Сокол” – Брезник са обособени около дузина дружинки. Това са ловно-рибарските дружинки “Брезник”, “Красава”, “Красава – Режанци”, “Бабица”, “Долни Романци”, “Слаковци”, “Садовик”, “Ноевци”, “Кошарево”, “Долна Секирна”, “Гигинци”, “Станьовци” и “Селищен дол”.

Пожеланието от ръководството на ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник към членовете за 125-годишнината е да бъдат здрави, да боравят безопасно с оръжие по време на лов и състезания и успехи.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...