Паралелките за осмокласници в Брезник и Трън са наполовина празни след втори етап на класиране за учебната 2023/2024 година

Общо 40 са свободните места за ученици в VIII клас за учебната 2023/2024 година в паралелките в гимназиите в Брезник и Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

След втори етап на класиране за паралелката за помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца в средно училище “Васил Левски” в град Брезник свободните места са 13. За паралелката по софтуерни и хардуерни науки – информатика и информационни технологии в същото училище свободните места за бъдещи осмокласници са 14. Според утвърдения за новата учебна година план-прием общо местата за осмокласници в двете паралелки в учебното заведение за учебната 2023/2024 година са 52.

В средно училище “Гео Милев” в град Трън има прием на осмокласници за паралелката “Софтуерни и хардуерни науки профил – информатика и информационни технологии”. След втори етап на класиране за новата учебна година свободните места са 13. Общият брой на местата в паралелката за новата учебна година са 26, според утвърдения през пролетта план-прием.

Документите за участие в трети етап на класиране се подават в периода 26 – 27 юли. В заявлението кандидатите трябва да подреждат желанията си за обявените свободни места по училища/ паралелки. В третия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием и такива, които не са кандидатствали до момента, уточниха от Регионално управление на образованието-Перник.

Виж също...

Loading...